Vinkkejä verokarhun selättämiseen.

 

Oletko sinä kuullut tarinoita verokarhusta?

Verokarhu tuntuu olevan samanlainen taruolento kuin yksisarvinen tai satujen haltijat. Vuosien saatossa tarinat verokarhun kohtaamisesta ovat kiertäneet yrittäjältä toiselle ja niin on myös muotoutunut mielikuva vihaisesta verokarhusta, jota ei missään nimessä saa ainakaan ärsyttää…

Kymmenien vuosien kokemuksella voimme kuitenkin sanoa, että verokarhua ei tarvitse pelätä!

Ja vaikka verotukseen liittyvät asiat saattavat tuntua joskus hankalilta ja monimutkaisilta, niin lopulta kaikkiin asioihin löytyy selkeä ratkaisu. Eikä verotarkastustakaan tarvitse pelätä. Etenkin nykyisin sähköisen kirjanpidon avulla kaikki aineistot ja tiedot on helposti saatavilla ja yhteistyö verohallinnon suuntaan on helppoa ja sujuvaa.

Ehkä tarinoilla vihaisesta verokarhusta on jotain pohjaa menneisyydessä, mutta nykyään voi sanoa että verottaja ei ole yrittäjän vihollinen. 

Hyvänä esimerkkinä Verohallinnon uudenlaisesta asenteesta on vaikkapa heidän virallinen Facebook-sivu (https://www.facebook.com/verohallinto). Facebook-sivuillaan verottaja on julkaisuissaan esitellyt mm. erilaiset verokorttityypit sekä yrittäjät lintulajeina.

Verokarhu ei siis ole ensimmäisenä ahmaisemassa pientä yrittäjää kitaansa eikä veroihin liittyvissä kysymyksissä tarvitse turhaan jäykistellä tai jännittää.

Verojen maksamistakaan ei kannata liikaa murehtia. Verottaja on siitä mukava kumppani, että maksat aina oikean veron – joko ennakoina tai mätkyinä. Koskaan et maksa liikaa, sillä verot maksetaan yrityksesi tuloksesta. Ja joka kerta kun maksat veroja, on se merkki siitä, että yritykselläsi menee hyvin.

Älä siis pelkää tehdä tulosta. Tuloksen tekeminen mahdollistaa myös isomman osingonjaon itsellesi ja muille omistajille. Ja hyvä tulos helpottaa myös neuvotteluja rahoittajien ja pankkien kanssa.

Verokarhun kanssa ei sinun tarvitse lähteä painimaan, mutta muutamissa verotukseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa luottaa kokeneen asiantuntijan neuvoihin.

Verokarhua ei siis tarvitse pelätä. Verotukseen liittyviä kysymyksiä ei kuitenkaan kannata yrittää ratkoa yksin vaan niissä on hyvä ottaa kokenut verokarhujen käsittelijä eli kirjanpitäjä kaveriksi.

Muutamia asioita, joita sinun kannattaa pohtia yhdessä kirjanpitäjäsi kanssa liittyen yrityksesi verotukseen ovat esimerkiksi:

  1. Palkan ja osingon suhde. Milloin on kannattavaa maksaa palkkaa ja milloin kannattaa nostaa osinkoa?
  1. Luontoisedut. Mitä erilaisia verovapaita etuja voit hyödyntää? Esimerkiksi polkupyöräetu, autoetu sekä liinkunta- ja kulttuurietu.
  1. Yhtiömuodon muutokset. Milloin kannattaa siirtyä toiminimestä osakeyhtiöön? Ja mitä etua on verotuksellisesti eri yhtiömuodoissa?
  1. Yrityksen myynti. Miten voit optimoida maksettavan veron määrän yrityksen myyntitilanteessa? Onko kannattavaa myydä yritys osake- vai liiketoimintakauppana?
  1. Yrityksen toimitilat. Milloin yrityksen kannattaa omistaa toimitilansa itse ja milloin toimitilat kannattaa olla yrityksen omistajan henkilökohtaisessa omistuksessa?
  1. Ennakkoverot. Mikä on oikea ennakkoiden määrä, ettet maksa ennakoita liikaa?

Ja tietysti kuukausittaiset arvonlisävero- ja työnantajasuoritusten ilmoitukset on hyvä antaa ammattilaisten hoidettavaksi, jotta ilmoitukset tulee tehtyä oikein ja ajallaan. Sähköinen taloushalinto helpottaa tätäkin huomattavasti!

Me Tilitaito Oy:ssä olemme huolehtineet asiakkaidemme taloushallinnosta ja kirjanpidosta jo vuodesta 1957 lähtien. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti ja hyödynnämme sähköisen taloushallinnon työkaluja. Toimistomme sijaitsee Kajaanissa keskellä Kainuun korpimaisemia, joten karhutkin ovat meille tuttu näky.

 

Olemme siis kokenut kumppani verokarhun selättämiseen.

Jos haluat kuulla lisää, miten me voimme auttaa sinua selättämään verokarhun, varaa maksuton vartin tapaaminen asiantuntijamme Akselin kanssa.

Ja lue tästä lisää, miten sähköisen taloushallinnon avulla voit säästää aikaasi ja seuraat yrityksesi taloutta reaaliaikaisesti. Meillä sähköisen taloushallinnon saat heti käyttöön ilman avaus- aktivointi ja perustamiskuluja. Eli sähköinen taloushallinto kaikkineen ominaisuuksineen hintaan 0 €.

Tai soita suoraan Akselille p. 044 533 6073